Турнірне становище учасників добровольчих загонів, які у 2014 році врятували Україну, зараз важко назвати вартим заздрості. Уже не перший рік багато хто з них сидить за сумнівними звинуваченнями.

Ситуацію в програмі «Романенко. Бесіди» коментує юрист-міжнародник, конституціоналіст, перекладач, волонтер Геннадій Друзенко.

«Згадаймо недавні події. Сергію Стерненку дали сім років, а вбивцям Гандзюк - шість. Зрозуміло, що цю спільноту навмисно провокують - а тут ще й справа Семенченка. Йде спланована дискредитація добровольців», - вважає гість програми.

При цьому за іншими кримінальними справами проходять люди, які начебто мають ордена за Донбас, але не можуть пояснити, коли та за яких обставин заслужили їх. Закономірно виникає питання: ці люди взагалі воювали? Справжніх ветеранів стає все важче відрізнити від підроблених. А чим більше фальшивих ветеранів, тим менше довіри до справжніх. Може бути, вони все брешуть, може бути, ніяких добробатів і не було?

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповів про те, як Росія використовує у війні на Донбасі українських громадян.

Також Геннадій Друзенко прокоментував випадок з українським літаком, збитим в Ірані.