Країна страждає від некорумпованого кадрового голоду: бракує фахівців із досвідом, які працюють на чесних засадах та не займаються корупційними махінаціями.

Так заявив у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна Кухня» Андрій Дубовик, підполковник запасу СБУ.

Спецслужбовець стверджує, що в країні існує проблема кадрового голоду, якщо говорити про фахівців, які не займаються корупційними махінаціями, а, окрім того, ще й мають певний багаж досвіду. Він також згадує, що на відміну від незалежної України в СРСР отримання нетрудових доходів контролювали.

Натомість зараз існують декларації, які мало допомагають цій справі. «Так, придумали декларації. Ну і що?» - запитує Дубовик. Мовляв, жодного покарання не передбачається за декларування мільйонів і мільярдів. Майнове ж забезпечення працівників Служби безпеки України, яке аж ніяк не відповідає величині зарплати, вважає він, сприяє формуванню негативної репутації установи.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Для прикладу Дубовик наводить державну систему США, де в’язниця – спільна для всіх: представники правоохоронних органів не відбувають свій термін окремо від інших ув’язнених. Він звертає увагу, що в Україні якраз-таки ситуація протилежна, адже полісмени та прокурори сидять у спеціальних виправних закладах, у своєму середовищі. Інакше ж, мовляв, не може бути, довго в одній в’язниці із тими, кого вони туди посадили, їм не пробути. «Це страх, страх співробітника правоохоронної системи потрапити за ґрати», - розповідає спецслужбовець.

Нагадаємо, Василець прокоментував заяву президента про боротьбу з олігархами.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Гайдай наголосив на важливості досвідчених кадрів для Київради.