Політолог Михайло Чаплига у програмі «Чаплыга. Без вопросов» розповів про проблеми трудової міграції в Україні.

«Якось дуже тихо і непомітно пройшла одна дуже важлива і страшна новина, її озвучив мер Львова. Садовий, дивлячись на те, що відбувається у місті, вирішив публічно покликати медиків приїхати у Львів. Натякнув на те, що він готовий забезпечити їх проживанням, доплатами з муніципального бюджету і умовами праці. Тобто він почав закликати приїжджати медиків з інших регіонів до Львова», - зазначив Чаплига.

На думку політолога, ця заява Садового може відноситись тільки до тих медиків, які «дивом вижили», з інших регіонів України. Українські медики, які працюють в інших країнах і отримують зовсім інші зарплати, не захочуть їхати у Львів.

«Що буде далі відбуватися? Хтось каже, що це все нормально, це трудова міграція, так було всюди: ті, хто щось домоглися, їдуть у багатші країни там себе реалізують і з тих багатих країн їдуть у ще багатші. Так, заборонити людям їхати і мігрувати ми не можемо. Але що має робити держава?», - запитав Чаплига.

За словами Чаплиги, держава повинна робити так, щоб у кожному місті і у кожному маленькому населеному пункті зберігалася соціальна інфраструктура.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Уявімо собі, що у Львові дійсно вирішили з муніципального бюджету робити доплати і давати житло тим медикам, які приїдуть. Що відбувається: з інших регіонів, а найбільше з районних центрів почнуть підтягуватися лікарі, які дивом там ще «вижили». Вони почнуть працювати у Львові, а що буде відбуватися з медициною у цих маленьких райцентрах, селах? Я думаю, від неї нічого не залишиться», - зазначив Чаплига.

Експерт підкреслив, що слідом за медициною, таке може статися й в інших сферах. Мало того, різні великі міста можуть почати конкурувати між собою, щоб переманювати фахівців.

Нагадаємо, для Знай.ua Чаплига провів паралель між Стародавнім Римом і сучасною Україною.

Раніше Знай.ua поширював думку Чаплиги, що Майдан – це не переворот, а революція.