Кардіолог, доктор медичних наук, професор Катерина Амосова в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповіла, чому людям варто вакцинуватися від коронавірусу.

«Серйозне лікування, в тому числі і введення біологічних препаратів як вакцини, завжди мають побічні ефекти. І тому завжди ми зважуємо ризик померти від того, що не надати профілактику чи лікування внаслідок можливості ризику побічних ефектів, і ризик отримання побічних ефектів. І оцей баланс потенційний ефект – потенційна шкода з урахуванням тяжкості перебігу COVID-19 і летальності в 10 разів більшою, ніж від грипу… Вона однозначно на користь щеплень», - заявила кардіолог.

За словами медика, вона досі не вакцинувалася від коронавірусу через те, що захворіла. Проте Амосова обов’язково зробить щеплення через декілька місяців наявними в Україні препаратами.

«Треба стримувати свої страхи і думати про дуже низьку імовірність серйозних побічних ефектів з одного боку, а для людей групи ризику – старші люди і люди з хронічними супутніми захворюваннями – ризик померти від COVID-19 є значно більшим», - каже професор.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Вона додала, що вакцинуватися важливо і молодим людям, які хоч і менш уразливі до вірусу, але мешкають поруч з вразливими групами.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Амосова розповіла, коли потрібно щеплюватися від COVID-19.

Також Знай.uа повідомляв, що львівський лікар розповів про «трасформацію» коронавірусу.