Згідно з рекомендаціями експертів має відбутися аналіз всього житлового фонду Києва: де реновації квартал потребує суцільно, а де можна відновити будинки точково.

Так повідомив у програмі блогерки Катерини Павлової «In Kyiv» Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг.

Передусім гість програми пояснив, чим відрізняється реновація будинку від реновації кварталу: перше передбачає модернізацію споруди та продовження терміну її експлуатації на ще 50 років, а друге – побудову нових дитсадків, шкіл та доріг.

Наприклад, реновацію необхідно провести у всьому кварталі Старої Дарниці: замінити мережі, школи, садочки, відпочинкові зони та інше. Натомість із Печерським та Шевченківським районами цього не зробити. «Ми не зможемо провести реновацію кварталів, бо це неможливо в історичних районах», - пояснив Попенко. У такій ситуації доведеться вдатися до точкової віднови будинків.

Натомість Дніпровський район зі своїми старими кварталами підходить для реновації, повідомляє голова спілки. Тим не менш, передусім варто проаналізувати ситуацію: які там можливості постачання тепла, електрики, водовідведення, яка кількість робочих місць, у якому стані дороги та яку частину людей там можна розселити. Мовляв, інакше повториться історія із заселенням на Позняках.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Після реновації житлового фонду кількість населення у старих районах зросте з 10-20 тисяч до 50-60 тисяч чоловік. Але Попенко звертає увагу на переповненість дарницьких шкіл і садочків, до яких вибудовуються багаторічні черги. «Про які ми кажемо реновації кварталу, куди помістити цих 50 тисяч людей?», - обурюється він.

Голова спілки називає житловий фонд обличчям Києва, столиці України. Тому, на його думку, на чолі реновації міста мають стати правильні люди, зацікавлені в цьому. «Влада, Кабмін не зрозуміють, що реновація - це не тільки замість 5-поверхівки побудувати 20-поверхівку», - пояснює Попенко та додає, що таке ставлення просто зруйнує місто. Гідним очільником цього процесу він вважає КМДА, а після Києва цим варто зайнятися і в інших містах України.

Нагадаємо, Макагон розповів, як вирішити проблему підтоплень у Києві.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Котенкова розповіла про зруйнований стан інфраструктури та зростання тарифів.