Необґрунтоване збільшення заробітної голови і членів Тарифної комісії НКРЕКП в 2020 році в 2 рази було профінансовано за рахунок споживачів житлово-комунальних послуг.

Про це заявив лідер Незалежної профспілки гірників, народний депутат Михайло Волинець.

«Це надзвичайно великі непродумані зарплати, необґрунтовані, що вони будуть закладені в тарифи, а всі українці заплатять за ці високі зарплати зі своєї пенсії, зі своїх невеличких зарплат. Але при цьому ці високі зарплати якось так помножені на корупційні доходи», - заявив нардеп в ефірі телеканалу «Рада».

За його словами зарплата рядового члена НКРЕКП в 2020 році зросла вдвічі до 213 тис. грн на місяць.

«Середня зарплата у гірників вугільних підприємств на державних підприємствах складає 12089 гривень. А середня зарплата НКРЕКП десь в межах 220 тисяч на місяць, мінімальна у рядового члена НКРЕКП 213 тисяч, максимальна 250 тисяч на місяць», - наголосив депутат.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Окрім того, за інформацією нардепа, голова НКРЕКП всупереч закону активно розвиває сімейний енергетичний бізнес.

«Керівник НКРЕКП пан Тарасюк ще замішаний був у певному сімейному бізнесу. Він як державний службовець не має права цим займатися. І він, і його брат. Я зі свого боку змушений був звертатися до НАЗК, щоб вони розібралися. У відповідь отримав замовні публікації проти себе. У них є гроші, за ними стоять олігархи, які теж грабують енергетику України. І тому у них є надзвичайно великі потужності, у них є канали. Вони можуть не тільки огризатися, вони можуть і в багнюці втопити кого хочеш», - додав Волинець.

Надаємо, за даними декларацій членів НКРЕКП, середня заробітна плата за 2020 рік зросла в 2 рази до 200 000 грн на місяць. Ця сума не включає щоквартальні премії в розмірі 50%, які приймаються окремим рішенням НКРЕКП.

Востаннє таке рішення було прийнято 16 грудня 2020 року про преміювання членів НКРЕКП в розмірі 50% посадового окладу за «особистий внесок в роботу комісії».