Ідея децентралізації є правильною, але практика її реалізації наштовхнулась на масу суб’єктивних, непрофесійних і непродуманих речей, які дійсно можуть привести до того, що відбудеться обезлюднення не лише Черкащини, а і всієї України. Про це розповів Микола Томенко, український політик та громадський діяч, в програмі «Рідна Черкащина» на Youtube.

«Люди з вищою освітою втратять роботу, хтось переїде в обласний центр, хтось переїде в Київ, а хтось відправить своїх дітей за кордон. Останні події підтверджують поки що найсумніший та найпесимістичніший сценарій. Керівники місцевих громад, прийшовши до влади, виявились абсолютно професійно не підготовлені до системних реформ», - розповів політик.

Томенко наголосив, що вони йдуть простим шляхом, якщо в бюджеті у них мало грошей, вони тотально скорочують заклади соціальної та гуманітарної сфери. Скандальним за останні часи стало місто Умань, яке найбільше потерпає від так званої децентралізації та непрофесійності влади.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«На сьогоднішній день під закриттям або закриті: міська школа №8, мистецька школа, ціла низка бібліотек та культурних закладів. Йдеться про питання закриття кількох закладів системи охорони здоров’я. Більш немає жодного міста обласного підпорядкування, де би така кількість соціальної та гуманітарної сфери була поставлена під загрозу закриття», - обурився політик.

Томенко розповів, що керівництво Умані бездумно використовує бюджетні кошти. Там був збудований у свій час один з найдорожчих фонтанів в Україні. Розтрачені кошти на всілякі шоу-проекти. Використання в різноманітних непершочергових напрямках фінансування міста й державного бюджету тепер призводить до того, що на лікарні та школи бракує коштів.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Томенко про дискусію навколо Конституційного суду України.

Також раніше, Знай.ua писав, що "Путінська Росія на Олімпіаді з нетрадиційним Чайковським?!".