2019 рік став електоральним тріумфом не лише Володимира Зеленського, але і партії «Слуга народу». Однак минуло зовсім небагато часу - і місцеві вибори показали, що все не так однозначно, як могло здатися на перший погляд.

Ситуацію в програмі «Романенко. Бесіди» коментує політолог, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

«Місцеві еліти фактично виграють вибори. Місцеві еліти здатні домовитися між собою і вибити будь-якого «парашутиста» з центру. Вони фактично нав'язують порядок денний іншим політичним силам в регіоні. Ось що показав результат останніх виборів», - вважає політолог.

Окремо він прокоментував вибори на 50-му окрузі Донецької області. За словами Кулика, ці вибори специфічні, оскільки там грає великий олігарх. На кандидата працювала вся машина олігарха, його люди створювали сприятливу ситуацію для перемоги та знімали непотрібних кандидатів. Тут олігарх включився в регіональну гру і забезпечив перемогу свого ставленика. Але він і сам - представник місцевої еліти.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Те, що він отримав стільки ж голосів, скільки в ході парламентської кампанії, теж показово. Ті ж голоси при тій же низькій явці забезпечили кандидату перемогу і зараз», - говорить Віталій Кулик.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, підсумки місцевих виборів прокоментував також Микола Томенко.

Також розповідалося про другий тур цих виборів.