Як відомо, постанова Кабміну №114 «Про внесення змін до формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами» передбачає для міст обласного підпорядкування наявність 27 осіб у шкільному класі як мінімум. Політик і громадський діяч Микола Томенко у своїй програмі «Рідна Черкащина» повідомив про конфлікт, який через це виник у Черкасах.

Томенко розповідає про конфлікт, який виник зі школою №29 в Дахнівці мікрорайону Черкас. Оскільки в 10 класі цієї школи навчається 20 людей, то, згідно з постановою Кабміну №114, його потрібно закрити. «При цьому чиновник з Черкаської мерії каже, що завдяки цьому вони зекономлять 300 тис. грн.», - додає політик. Ця заява його особливо обурює, адже на автобуси для дітей та на інші організаційні заходи доведеться витратити набагато більше.

«Чому 20 дітей це погано, а треба 27?», - ставить слушне питання Томенко. Він закликає якось повпливати громадськість на МОН та український уряд, адже їхні рішення загрожують системі освіти знищенням. Окрім того, політик висловлює побоювання щодо сільських шкіл, кількість учнів у класах яких тим паче не дотягує до 27 осіб.

На його думку, замість закривати класи в школах варто звільнити одного із шести заступників міського голови, тоді зменшаться бюджетні витрати на машини та зарплати. Натомість у рамках цієї децентралізації чи не найбільшими ворогами визнали таких спеціалістів, як вчителя, лікаря, бібліотекаря. Томенко звертає увагу, що це стосується не тільки однієї Черкащини, але й усієї України по сільській місцевості. Допоки в країні ситуація така, наших лікарів радо приймають закордоном, наприклад, у Польщі.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, Томенко розповів, як протікає процес децентралізації на Черкащині.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що футуролог розповів про нові форми агломерацій в Україні.