Протест не вдалося дискредитувати остаточно і він може увійти в систему, якщо активна частина суспільства мобілізується, а влада покаже свою ворожість.

Про це сказав політолог Віталій Кулик у програмі “Романенко Бесіди” з Юрієм Романенко.

"Неможливо дискредитувати остаточно протест. Так, є величезна кількість людей, які не підтримують те, що відбувалося на Банковій. Я особисто теж не підтримую, вважаю - що це каламутні персонажі і дуже каламутна мета, яку ставили перед собою ці активісти. Це не ті люди, яких треба захищати. Але весь протест звести до розмальованих стін - це не те що з'їсть і виборець, і активна частина суспільства", - сказав Віталій Кулик.

За його словами, активна частина суспільства мобілізується і не вийде через локдаун і обмеження, арешт активістів і судові переслідування її зупинити. Це тільки доведе, що режим стає токсичним і ворожим.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Те, що проти цього режиму можна використовувати будь-яку силу. І тоді вулиця стає просто нав'язливою ідеєю фікс для Банкової. І те, що розфарбували стіни на Банковій - це будуть тільки невеликі квіточки. Те, з чим може зіткнутися Банкова, коли ось ця проактивна частина суспільства почне мобілізуватися і постійно виходити. Тобто, увійде в систему протест. До речі, є багато досвіду, коли це відбувалося, і це зносило режими", - додав політолог.

Він зазначив, що Банкова поки що нічого не може протиставити вуличної стихії і усвідомлює це.

Як повідомляв Знай.ua, понад 100 депутатів планують ініціювати розслідування за протестами на Банковій.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Ковальов розповів про наслідки протесту під Офісом президента для економіки країни.