Яким чином законодавство України регулює безпеку в кіберсфері? Чи достатньо чітко в ньому прописана ця тема?

Ситуацію в програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» коментує співзасновник української спільноти етичних хакерів Hacken, співзасновник школи «білих» хакерів Cyber ​​School коментує Єгор Аушев.

«В Україні немає закону про кібербезпеку - тільки закон про її засади. А в ньому не прописані практично ніякі правила гри. В Україні у сфері кібербезпеки панує не стільки демократія, скільки анархія. Правил практично немає, а ті, які є, кожен може інтерпретувати як хоче», - каже гість програми.

За його словами, якщо хтось випадково знаходить вразливість в якомусь державному сайті, то це створює величезну проблему, яку швидко вирішити не вдається. А система повинна сама себе захищати та оживляти. Потрібно створити таку систему, при якій будь-який фахівець міг би заробляти, латаючи дірки в державних сайтах.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Спецслужби або якісь секретні напрямки можуть захищати державний сектор, але його має бути зовсім небагато. Зараз існує список критичної інфраструктури, в ньому до тисячі об'єктів, але він ще не затверджений», - розповідає Єгор Аушев.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, наводився список десяти головних правил кібербезпеки.

А міністерство цифрової трансформації України оголосило конкурс на злом мобільного застосунку «Дія», щоб випробувати його надійність.