Європейський Союз буде вводити паспорти вакцинації, а це значить, що і Україна буде змушена це зробити.

Про це сказав співзасновник аналітичного центру “Український інститут майбутнього” Юрій Романенко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

Юрій Романенко зазначив, що всі в світі будуть підлаштовуватися один під одного щодо впровадження паспортів про вакцинацію проти COVID-19.

"Китай це введе... Це 1,4 млрд жителів, це величезна країна. І багато країн дивляться що робить Китай, особливо в Азії. Точно так і тут. Європейський Союз буде робити, а з огляду на наші зав'язки на Європейський Союз, з огляду на те, що величезна кількість людей там працює, враховуючи, що у нас туди йде експорт, бізнес їздить (42% нашого експорту йде в Європейський Союз) - тому, ми теж будемо змушені повторювати і робити такі подібні кроки", - сказав Романенко.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

За його словами, зробити підроблені паспорти вакцинації не вийде, оскільки якщо людина приїде в Європу і захворіє - це призведе до посилення протоколів з Україною. Після цього всіх, хто виїжджає з України, будуть більш жорстко оглядати, а наші ПЛР тести не будуть визнавати.

Як повідомляв Знай.ua, "паспорт вакцинації" вже офіційно представили: який вигляд матиме документ.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Амосова порадила не дивитися на рівень антитіл перед щепленням від COVID-19.