Можна отримати доступ навіть до повідомлень з секретних чатів, а спецслужби можуть відновлювати видалені повідомлення.

Про це сказав співзасновник школи “білих” хакерів Cyber School Єгор Аушев у програмі “Суб’єктивно з Янікою Мерило”.

"Я користуюся практично всіма месенджерами. Якщо треба таємно - я зустрічаюся особисто з людиною і ділюся таємно. Secret чати, Telegram або Signal чати. Але ми повинні розуміти, що будь-які месенджери, все, що ми відправляємо... Ми розуміємо, що це листування - воно десь знаходиться, і ми знаємо, що навіть видалене повідомлення - спецслужби можуть їх відновлювати. Видалені не такі вже й видалені виявляються", - сказав Єгор Аушев.

Він зазначив, що навіть якщо відправляти повідомлення через секретні чати - це не означає, що до них ніхто не зможе отримати доступ.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Є аналоги різні - це приватні месенджери, коли ти можеш використовувати свій сервер і через нього пускати трафік. У цьому випадку ти можеш бути впевнений, що на цьому сервері принаймні не візьмуть. Але можуть перехоплювати повідомлення, є купа способів", - додав Аушев.

За його словами, зараз з будь-якого документа можна дістати метадані і дізнатися інформацію про його власника, а також хто і на якому комп'ютері відкривав цей файл, хто і куди його пересилав.

Як повідомляв Знай.ua, українець відповів на дзвінок шахраїв і тепер не може позбутися від проблем: сто разів на день.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що WizCase помилково заявила про витік телефонних дзвінків.