Війна з Росією на Донбасі давно перейшла у повільну форму, але чи можливо нове загострення? Чи може повторитися щось на кшталт боїв за донецький аеропорт або Дебальцевського котла?

Питання в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає політолог, директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

«Повторення подій 2014-2015 років зараз можливо, тільки жертв буде більше, адже концентрація сил сьогодні вище. Українська армія 2021 року - це не українська армія 2014 року. Це правда, але це навіть не половина всієї правди, тільки третина. Адже збройні сили в ОРДЛО зразка 2021 року - це теж не махновщина 2014 року. Це у всьому плоть від плоті російської армії», - говорить експерт.

Та й сама російська армія за ці сім років сильно змінилася. Обидві сторони краще озброєні, краще мобілізовані, і сконцентрували в зоні конфлікту більше сил. Політичні ставки теж вище. У 2014 році в основному вирішувалося питання утримання Криму в складі Росії та стабільності в самій Росії - адже тоді все говорили про те, що український Майдан перекинеться і на неї.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

«Зараз вирішується питання про місце США, ЄС, Росії та Китаю на карті. Вирішується питання, хто буде ворогом для нової американської адміністрації. Вирішується питання про відносини США і Росії, тому що за ці сім років ресурс санкцій був практично вичерпаний. Тепер можна тільки або домовлятися, або воювати», - вважає Руслан Бортник.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він прокоментував акцію протесту 20 березня біля Офісу президента.

Також Бортник змалював ситуацію з законом про місцеві референдуми.