Законопроєкт про місцевий референдум опубліковано з метою широкого обговорення громадськості. Політолог Руслан Бортнік розповів про це у своєму блозі, зазначивши, яка кількість голосів необхідна для його проведення та якого кола питань він буде торкатися.

Політолог розповідає, що законопроєкт опублікували задля широкого обговорення, тобто буквально кожен і будь-хто може внести якусь пропозицію чи зробити зауваження. Проведення місцевих референдумів передбачається у разі прохання 10% від населення регіону, вони ж звертаються до місцевої виборчої комісії зі своїми питаннями на розгляд та голосування.

Причини для проведення місцевого референдуму охоплюють низку питань, про кожне з яких Бортнік далі розповідає детальніше. По-перше, це недовіра до керівника якогось із місцевих органів самоврядування – хай це буде мер, голова місцевої ради чи керівник ОТГ. По-друге, бажання скасувати рішення органу місцевого самоврядування. По-третє, скасування чи певні зміни формату статуту органу місцевого самоврядування. А також решта питань, якими займаються органи місцевого самоврядування. «Рішення референдуму будуть обов'язкові і повинні виконуватися», - зазначає політолог.

А відтак він заохочує всіх громадян взяти участь у цьому обговорення, висловити свої думки та ідеї, внести доречні пропозиції. «Давайте зробимо цей законопроєкт ефективним інструментом реалізації суспільних інтересів», - підсумовує експерт.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, Друзенко розповів, як США вирішували Конституційну кризу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бортнік прокоментував українську воєнну доктрину.