Врегулювання ситуації в Україні європейські партнери обговорюють з Росією без самої України, оскільки в ЄС незадоволені через невиконання реформ, недотримання домовленостей і корупції.

Про це сказав політолог Руслан Бортник в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

"Це недружній акт з боку європейських партнерів, в будь-якому випадку. Це теж... Демонстрація незадоволення Зеленським. Могли б підключити його на 15 хвилин, поки обговорювали. Я думаю, що тут є багато причин. По-перше, в Європі все більше розчаровані президентом. Розчаровані його оточенням. Розчаровані тим рівнем корупції, який процвітає у владі", - сказав Руслан Бортник.

Він зазначив, що з точки зору економіки, на Зеленського зараз все більше дивляться як на Порошенка. Його оточення на Заході звинувачують у важкій корупції.

"Поки що це не стало надбанням медіа, це такий, попередній етап. Але на Заході все більше і більше дивляться на Зеленського і на оточення, як на людей, які не дотримуються тих стандартів і обіцянок, які вони в цій сфері давали західним партнерам. По-друге, до Зеленського низка питань з боку Європи щодо реформ. Антикорупційна, Національний банк, правосуддя. Тут є очевидна конкуренція, конфлікт з інтересами західних партнерів", - додав Бортник.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За його словами, третьою причиною є те, що Україна не імплементує формулу Штайнмайєра, хоча брала на себе таке зобов'язання за підсумками Паризької зустрічі Нормандської четвірки в грудні 2019 року.

"Все це створює клубок невдоволення західних партнерів. Ви згадайте, коли востаннє Зеленський говорив з Макроном. Я вам скажу, що десь у вересні минулого року. А пам'ятаєте, скільки разів з Макроном Зеленський зустрічався за перші півроку свого президентства? Були ж не розлий вода", - сказав політолог.

Він зазначив, що діалог між європейськими партнерами та Офісом Президента призупинений. Але це не означає зміну парадигми Заходу щодо України.

Як повідомляв Знай.ua, Загородній заявив, що Європа дбає лише про свої інтереси.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку Богдана Кіцака, участь США в "нормандському форматі" допоможе у вирішенні питання війни на Донбасі.