Європа не є союзником України, а лише переслідує свої інтереси.

Про це сказав політтехнолог Тарас Загородній в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

Тарас Загородній зазначив, що те, що країни Нормандського формату хочуть проводити відеоконференції і обговорювати питання Донбасу без України - говорить про те, що українцям треба знімати окуляри і реально оцінювати Європу.

"Німеччина, Франція і Європа - не є нашими союзниками. Вони переслідують абсолютно національні свої інтереси. Німеччина ж будує газопровід не через те, що вони хочуть чимось дошкулити Україні, в даному випадку. Вони чітко і прагматично слідують своїм інтересам: дешевий газ, передбачувана для них Росія", - сказав Загородній.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

За його словами, для них Україна - як скалка, і вони б із задоволенням зробили, щоб її не було. Тому, їх підходи абсолютно прагматичні і вони ведуть перемовини.

"З цим треба миритися, слідувати, і знову ставитися до цього спокійно. Це і не погано, і не добре", - підкреслив політолог.

Як повідомляв Знай.ua, Якубін заявив про співпрацю України з США: треба чітко розуміти мету.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Толкачов зазначив, що країни йдуть вперед, а ми сподіваємося Польщу наздогнати.