Сучасний український мислитель і громадський діяч, філософ, футуролог Олексій Толкачов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив, що в Україні є проблема з цінностями.

«Коли ми кричимо, що Янукович не такий, Ющенко не такий... Всі наші політики є дзеркальним відображенням морально-етичного рівня нашого суспільства. Просто хтось краде 8 гривень за проїзд у тролейбусі, але він же, дорвавшись до великих важелів, може поцупити набагато більше», - говорить експерт.

На його думку, Україна не витримає конкуренції з іншими країнами, якщо буде намагатися наздогнати Європу.

«Для того, щоб нам наздогнати стан теперішньої Європи, нам буде потрібно років 20-25. За цей час світ піде дуже далеко в майбутнє. Необхідно розуміти, що Китай зараз в Європі будує вже власні технопарки, Об'єднані Арабські Емірати намагаються заявити про амбіції побудувати своє місто на Марсі... Країни йдуть вперед, а ми сподіваємося Польщу наздогнати. Якщо в такому форматі ми будемо працювати, ми не витримаємо конкуренцію з іншими країнами. Всі наші самі розумні люди звідси втечуть, залишаться овочі одні», - заявив Толкачов.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Футуролог стверджує, що Україні необхідна не наздоганяльна, а випереджає стратегія.

«Нам необхідно подумати, яким буде не наступне десятиліття, а яким буде 22 століття. Ось яким буде світ через 100 років? І вже зараз почати будувати цей світ далекого майбутнього», - сказав він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Макаренко пояснив, чому в Україні діра в бюджеті.

Також Знай.uа повідомляв, що Загородній розповів, які питання можуть бути винесені на референдум.