Протягом останнього тижня спостерігається перегрупування і концентрація військ Росії на кордоні з Україною, а саме на півночі, сході та півдні з боку Криму.

Політолог Михайло Чаплига в програмі «Чаплыга. Без вопросов» поділився думкою про збільшення активності військ РФ.

«Ми бачимо, що відбувається переміщення військ РФ, і це робиться публічно і цілеспрямовано. Тобто це ніякі не таємниці і секрети, це – «розмахування пластмасовим водним пістолетиком». Проти нас ціла «імперія зла» на півночі, у них є космічні війська, ППО, чисельна перевага, жива людська сила і сучасне оснащення», - зазначив Чаплига.

На думку політолога, російські війська демонстративно проявляють активність на кордоні. Військові сили України мають менший потенціал. За словами ведучого, подібні дії РФ це лише реакція на військову активність і концентрацію на сході – українські війська циркулюють, чим змушують Росію «щось робити».

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

«Що роблять росіяни у відповідь? Вони стягують війська за різними напрямками, явно демонструючи нам а-ля «їжачок сильний». Все це доповнюється новинами про те, що США свої угруповання в Європі привели в стан готовності мовляв, назріває конфлікт, який неминучий», - сказав Чаплига.

За словами ведучого, Європа теж призводить до готовність свої війська, бо їм на їх кордоні «нове Косово» не потрібно.

Нагадаємо, для Знай.ua Чаплига провів паралель між Стародавнім Римом і сучасною Україною.

Раніше Знай.ua поширював думку Чаплиги, що Майдан – це не переворот, а революція.