Про те, що керівництво теперішньої влади України показало свою неефективність, розповів політолог Олексій Толкачов у своїй програмі «Толчок», а також порівняв ситуацію із тим, як сина просять поприбирати в домі.

Передусім експерт зазначає, що процес управління будь-яким колективом, хай це буде окрема компанія чи ціла країна, доволі тяжка ноша. З цієї причини в наших управлінців і вищі заробітні плати. «Правильне управління складається з безлічі етапів», - зазначає Толкачов. Деталізуючи це твердження, він називає і складання плану, і ухвалення рішень, і поширення впливу, і в принципі аналіз ситуації. Тим не менш, це ще не все. Усі перераховані етапи у своїй реалізації зазнають гучне фіаско, якщо не буде належного контролю і певного рівня відповідальності.

Пояснюючи свою думку, Толкачов вдався до цікавих порівнянь. Мовляв, діяльність влади – це те ж прибирання. Наприклад, батьки просять сина поприбирати в домі, якщо ж він зробить це так собі, то доведеться зробити зауваження, якщо ж він і зовсім нічого не зробить, то потрібно вже покарати його. Або ж, наприклад, якщо батьки дали синові гроші на мийні засоби, а він їх натомість протринькав, то покарання буде особливо важким.

Ключовий недолік системи політолог вбачає в тому, що крайньою межею діяльності влади є управлінський вплив або ж навіть лише ухвалення рішень, але не більше, виконання наказів ніяк не контролюється. «“Треба б сказати синові, щоб він прибрав у кімнаті” – і так з дня на день», - звертається Толкачов знову ж таки до порівняння з прибиранням. Так, справа закінчиться тим, що накази перестануть виконуватися й узагалі, адже немає належного контролю.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Єрмолаєв розповідає про нові трансформації, які докорінно змінять світ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бортник прокоментував останні підписані президентом рішення РНБО і заявив, що в нашій країні фактично діє надзвичайний стан.