Рівно 30 секунд присвятили Україні лідери Росії, Франції та Німеччини в недавній телефонній розмові. Українського президента не покликали. Про це йдеться в черговому випуску блогу «Політика навиворіт» співголови ГІ «Права справа» Дмитра Снєгирьова.

«Про ситуацію на сході України йшлося 30 секунд. Ця фраза прозвучала з вуст одного з радників Президента, пана Подоляка», - пояснює Снєгирьов.

Він іронічно зауважує, що «30 секунд – це занадто багато часу навіть за дипломатичним етикетом. Звичайно, в лапках».

Експерт висловлює здивування, що представники найвищої посадової особи держави сприймають цю ситуацію як норму. Адже виявилося, що українські питання залишилися «за кадром» важливої зустрічі лідерів трьох держав, якої чекали більше року.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

«Для чого давати такі дурнуваті меседжі, мені незрозуміло. Так само незрозуміло пояснення Офісу Президента про те, що нічого страшного не відбулося, Україну без України не обговорювали. Більше того, наголошують на тому, що українське питання стояло не на першому порядку денному, а в загальній повістці дня», - зазначає експерт.

Він продовжує: «Поясню для Офісу Президента та людей, які будуть давати на загал якщо не сентенції, то спущені темники. Чому українське питання було внесено в порядок денний серед інших питань Російською Федерацією? Бо саме це дозволило Путіну маніпулювати присутністю президента Франції і канцлера Німеччини. Це дозволяло, у разі чого, уникнути звинувачень, що українська сторона не запрошена для участі у відеоконференції».

Нагадаємо, Бізяєв заявив, що Європа хоче відстояти своє ексклюзивне право на врегулювання конфлікту на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Донбасі бойовики РФ обстріляли позиції ЗСУ та цивільних: є поранені.

Нагадаємо, з нами США: Пентагон не залишить Україну в разі ескалації російської агресії.