Політолог, аналітик, експерт Українського інституту політики Руслан Бізяєв у програмі Дмитра Снєгирьова «Политика наизнанку» прокоментував переговори президента Росії Володимира Путіна, президента Франції Еммануеля Макрона та канцлера Німеччини Ангели Меркель.

«Сам факт цієї відеоконференції ще раз демонструє, що Росія зараз шукає шляхи і інструменти для того, щоб вирішити питання Донбасу без України. Це концепція, яку в принципі Сурков десь з 2014 року поставив на порядок денний. Тобто давайте залишимо Україну в спокої, вона сама по собі розвалиться під тягарем внутрішніх проблем, а потім ми вирішимо питання з тими, хто підтримує її на плаву. Будуть це Штати – будемо вирішувати зі Штатами. Наразі це Європа. Саме Європа підписала Мінські угоди, а не Сполучені Штати Америки. Якщо б Сполучені Штати Америки підписали Мінські угоди – зараз би розмовляли з Байденом», - каже експерт.

Бізяєв упевнений, що якби США були в нормандському форматі або просто були б гарантами виконання певних домовленостей – Байден би розмовляв з Путіним.

«Але наразі Європа хоче відстояти своє ексклюзивне право на врегулювання цього конфлікту. Не з точки зору навіть економіки. Геополітика. Німеччина хоче принаймні заморозити конфлікт, повернути його десь там в 2016-2018 роки. Франція буде намагатися якимось чином цю карту грати, отримати дивіденди геополітичні насамперед, тому що інтереси Росії і Франції пересікаються досить суттєво в Лівії, в Африці, в Туреччині і в Латинській Америці. Якщо у Німеччини немає геополітичних амбіцій, вони тільки-тільки ставлять це питання на порядок денний… Що головне для Німеччини? Загальний ринок. То у Франції політичні амбіції постійно присутні», - розповів політолог.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бортник заявив, що суспільство втомилося від політики.

Також Знай.uа повідомляв, що Карасьов висунув свої припущення, чому Байден не дзвонить Зеленському.