Українська податкова система орієнтується на те, аби олігархам було зручно. Так сказав у програмі «Чаплига. Без питань» політолог Михайло Чаплига.

Експерт аналізує, яка сьогодні в Україні ситуація з податками, але результати цього аналізу зовсім не втішні. «Податок на капітал (дивіденди) 5%, а на працю - 40%», - каже він. Податкова система в державі настільки несправедлива, що звичайні громадяни віддають на податки майже половину своєї зарплати, а олігархи – лише 5%. І змінити цю ситуацію, знизити 40% податок ніяк не вдасться. А відтак виникає цілком слушне питання, а чи варто взагалі працювати в такому разі?

Коментує Чаплига також і податок в системі інститутів спільного інвестування. Та політолог навіть не радить розбиратися у цій системі взагалі, а просто зазначає, що цей податок рівний 8%, а відтак колосальні кошти виводять з України під такий низький процент. «Ось така ось “красива” схема, якою користуються всі», - підсумовує він.

Отже, Чаплига робить висновок, що українська податкова система орієнтується на інтереси олігархів, які сплачують лише 5% та 8%, натомість прості люди – 40%. Скидається на те, що Україна – ідеальна держава для багатіїв, де і всі люди, і вся система працює лише на них.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, Чаплига розповів про спосіб, як позбутися від тенденції «чорних» зарплат.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що по приїзду з заробітків українцям потрібно буде компенсувати податкову ставку.