У програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт» політолог Руслан Бізяєв заявив, що посилення воєнних дій на Донбасі на руку Російській Федерації та колу еліти окупованих територій.

«Загострення на Донбасі може бути гарним приводом чи одній, чи іншій стороні - гойднути свою тему», - міркує політолог. Так, він нагадує про непростий стан справ, що склався в країні: це локдаун та санкції з боку РНБО, що впливають на економічну ситуацію також. З огляду на це все, Бізяєв розуміє, що й будь-яке загострення війни на Донбасі вигідно тим, хто хоче ще більше перевантажити Україну нагальними справами та проблемами.

На думку експерта, політична концепція 2019-2020 років вичерпала себе, мовляв, навіть збанкрутіла. «А що робить банкрут? Іде ва-банк», - проводить він паралелі.

Водночас з російського боку ця концепція знайде прихильність донбаських еліт. З іншого боку, Бізяєв ставить питання про їхню реакцію на заміни через те, що вони поставлених цілей не досягають. «Їм потрібен цей конфлікт?» - запитує він і тут же відповідає, що однозначно потрібен.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Бізяєв передбачає реалізацію будь-якого сценарію для найближчого часу. Причому це буде або зупинка буквально на краю, або тривалі тактичні бої з подальшим розгойдуванням ситуації. Тим не менш, у Російській Федерації повідомляють про доволі мирні наміри: жодного посилення, лише захист цивільного населення.

Нагадаємо, Бортник заявив, що ЄС незадоволені реформами та корупцією в Україні.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бізяєв розповів, чи очікувати загострення ситуації на Донбасі.