Кандидат біологічних наук, імунолог Лабораторії імунології Інституту педіатрії, акушерства і гінекології ім. А. Лук'янової Борис Донський у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» висловився про вакцину від коронавірусу.

«Вона могла б нас врятувати, якби вона була впроваджена вчасно, об’єми щеплення були на порядок більшими. Тоді ми могли б принаймні врятувати велику кількість людей від того, щоб вони не хворіли, не мали ускладнень і, на жаль, не помирали. Проте ті темпи, які в нас були взяті, ті терміни, коли вона була розпочата, не надихають і не дають великого оптимізму. Тому що ці цифри взагалі для популяції ні про що. Коли вона справді масово розпочнеться, ми теж до кінця не розуміємо», - каже медик.

Він підкреслив, що велика кількість населення не знає про походження вакцини, тому вважає, що від неї краще відмовитися.

На думку Донського, до літа в Україні не зможуть щепити суттєву частину населення. Проте кандидат біологічних наук додає, що необхідно вакцинувати хоча б людей з групи ризику.

«Якщо ми встигнемо щепити людей похилого віку, людей з серцевими проблемами – то ми тоді суттєво зменшили б смертність. А так раціональність не висока і щеплення нас не врятує, на жаль», - стверджує експерт.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Медик наголосив, що кількість доз вакцини, що є в Україні, не відповідає популяції.

«Найкраще щеплення – це те, яке вам доступно і врятує вам життя чи врятує життя вашим близьким. Ми не маємо можливості особливо перебирати. Є щеплення, яке має певну ефективність. Це вже краще, ніж не мати жодного», - резюмував Донський.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Амосова розповіла, коли потрібно щеплюватися від COVID-19.

Також Знай.uа повідомляв, що львівський лікар розповів про «трасформацію» коронавірусу.