Український політолог-міжнародник та керівник фонду «Відродження» Олександр Сушко у програмі Яніки Мерило «Суб’єктивно з Янікою Мерило» розповів про імітацію запровадження реформ за іноземні кошти.

«Держава це не є одне ціле, що діє синхронно. Іноді дуже суперечливі сигнали держава надсилає і це дуже помітно на рівні міжнародних партнерів, громадських організацій і медіа. Держава любить отримувати допомогу. Якщо приходить донор і каже, що ось вам гроші і робіть з ними, те, що ви хочете – таку допомогу держава дуже любить і не відмовляється», - зазначив Сушко.

За словами політолога, зовсім інша справа, коли якийсь донор пропонує державі допомогу за реформи та натомість держава повинна показати якийсь результат у цих реформах. Держава у такому випадку зазвичай не відмовляється від допомоги, але, на жаль, не завжди виконує дуже якісно ті реформи та введення, що вимагаються.

«Держава ці гроші бере, а потім намагається не дуже якісно виконувати власну програму реформ, про яку вона заявила. Прикладом буде те, що зараз відбувається з судовою реформою. Це ж уже не в перший раз», - підкреслив Сушко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Експерт зазначив, що держава робить вигляд, що хоче реформувати якусь певну систему і міжнародні донори відкликаються та надають допомогу. Потім відбувається імітація якихось введень.


Нагадаємо, Знай.ua поширював заяву Криклія, що ми маємо рухатися у напрямку розділення Укрзалізниці і переходу до державно-приватного партнерства.

Раніше для Знай.ua Мусієнко розповів, які обіцянки Німеччина та Франція не виконала для України.