В ефірі програми «Політика навиворіт» співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов та політичний експерт Олександр Мусієнко Поговорили про тривожні дії РФ у Чорному та Азовському морях, пов’язані із економічною та військовою блокадою наших портів, що відпрацьовується в акваторії Чорного моря і на що не реагує наша влада.

«В мене є сподівання, що на Чорноморському узбережжі, де Одеса, Чорноморськ і далі, це не вдасться реалізувати. Тому що там уже ж взаємодія принаймні з кораблями НАТО і вона стримує, хто б там що не казав, що б російська пропаганда не розказувала, але є британський чи американський військовий корабель, і ми ж прекрасно розуміємо, що атакувати його чи проводити агресивні маневри навряд хтось буде. Тому я думаю, що тут вже у нас є розуміння, що ми забезпечуємо безпеку», - каже експерт.

Що стосується Азовського моря, Мусієнко відмічає, що багато чого не було зроблено навіть після того інциденту, коли були захоплені українські моряки російськими працівниками ФСБ. Він нагадав про епізод, що після тих подій ОБСЄ, Німеччина, Франція обговорювали, що потрібно направити своїх представників для того, щоб моніторити ситуацію в Керчинській протоці.

«У мене питання: на якій стадії, де ці представники, де ОБСЄ? Де Франція, де Німеччина? Вони ж обіцяли нам, що це буде там відбуватися. І які дії вживала щодо цього Україна? Це конкретний предметний епізод. Немає цього, не відбулось. Чому це замовчується, чому це не піднімається? Я думаю, що якби там було ОБСЄ, якби там була місія, нехай не поліцейська, нехай це буде цивільна місія, то і нахабства у Росії було би поменше», - обурюється експерт.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Він вважає, що в такому випадку Росія не діяла б так агресивно і брутально по відношенню до захоплення українських кораблів. На думку Мусієнка, необхідно з’ясовувати, на якій стадії знаходиться вирішення цього питання і Україна повинна активізуватися в цій ситуацїі, адже це безпосередньо в наших інтересах. Крім цього, важливим питанням безпеки експерт відзначив завершення будівництва військової бази в Азовському морі.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Бутусов назвав три військово-політичні цілі для України.

Нагадаємо, Левченко заявив, що країни НАТО заощадили близько трильйона доларів на тому, що ми ядерно роззброїлися.