В України є три військово-політичні цілі, яких потрібно досягнути для перемоги - звільнити Донбас, повернути Крим і повернути Придністров’я в склад Молдови.

Про це сказав журналіст Юрій Бутусов в ефірі програми “Романенко Бесіди”.

За словами Юрія Бутусова, щоб Україна перемогла - їй треба пройти кілька етапів.

“Перше наше завдання - це звільнення Донбасу. Ми не можемо бути самостійною сильною державою, коли у нас фактично визнано наявність іноземних військ на нашій території. Ми не контролюємо райони нашої території і там ведуться бойові дії… Ми маємо змінити там хід бойових дій, ми маємо отримати там перевагу і ми маємо створити такі можливості для того, щоб в необхідний для нас момент, який буде визначений вже зовнішньополітичними факторами - ми мали можливість звільнити цю територію”, - сказав журналіст.

Він зазначив, що Ільхам Алієв чекав на сприятливу обстановку на Карабасі 26 років, перш ніж виник потрібний момент.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

“Друге - в нас проблема Криму. Проблему Криму просто мирним шляхом не вирішити. Має бути війна, війна ведеться в усіх площинах. Вона ведеться економічна і політична, інформаційна. Вона має бути і військовим тиском теж зумовлена. Тобто, чим більше втрат несе супротивник, навіть втрат не від прямого впливу, не від прямих перестрілок, обстрілів, а втрат від військового тиску - тим швидше підштовхуємо його до ведення ефективних перемовин і до повернення Криму в Україну. Тут ніяких інших рішень не може бути. І третя наша проблема, яку потрібно вирішувати одночасно з першими двома - це Придністров’я”, - додав Бутусов.

За його словами, Придністров’я потрібно повернути у склад Молдови і ліквідувати загрозу Україні на півдні. Таким чином Україна зможе відпрацювати політичні і економічні військові рішення, які потрібно вжити і на Донбасі.

“Три області в яких ми маємо забезпечити нашу перевагу, наш тиск і при сприятливих умовах - в тому числі силове вирішення цієї загрози. Перемога в цих районах - це є перемога у війні. Перемога - це не значить, що ми маємо виступати в Ростов чи Донецьк, перемога - це звільнення оцих трьох регіонів. Для кожного з них є свої етапи, свій час і своя тактика і стратегія”, - сказав журналіст.

Як повідомляв Знай.ua, Левченко розповів про деталі захоплення адмінбудівель у Криму у ці 2014 році.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що за словами Катеринчука, Москва хоче перетворити Україну в Молдову, а Донбас - в Придністров'я.