Яка вага впливу Джорджа Сороса у світі? На це питання відповів у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» Олександр Сушко, український політолог-міжнародник та керівник фонду «Відродження».

Гість програми відзначає беззаперечний вплив Джорджа Сороса на те, що відбувається у світі, та додає, що кожна людина має такий вплив, але в менших масштабах. «Більшість людей в межах своєї компетенції трішечки керують світом, просто Сорос це робить трохи більше», - пояснює Сушко та зауважує, що річ у тому, що за своє життя Сорос здобув певний ресурс.

Політолог порівнює світ із кооперативом значних розмірів: тут у кожного є своя доля, але вплив визначається величиною значення. На його думку, хай фігура Сороса не надто вирізняється на фоні інших, але ресурси та досвід все ж надають більше можливостей змінювати світ.

Сушко торкається теми фонду Сороса, що називається «Відродження». «Основна місія фонду – допомагати розвитку українського громадянського суспільства», - розповідає він. Передусім маються на увазі ті громадські організації, що захищають інтереси українців, висловлюють їхні потреби та обстоюють права. По суті, це форма об’єднання суспільства задля досягнення певної мети, але цьому об’єднанню необхідна підтримка. Шукати її в держави, у членських внесках, зазначає Сушко, сенсу немає, адже ця практика відсутня не лише в Україні, але й у решті світу.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Отже, політолог підсумовує, що потреба в тих, хто може допомогти громадським організаціям, досі існує.

Нагадаємо, Луценко розповів, чи допомагає влада ветеранам.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що влада імітує запровадження реформ за іноземні кошти.