Люди з низьким рівнем достатку постраждали від COVID-19 і протиепідемічних заходів найбільше. Вони втратили мобільність, не можуть дозволити собі дороге лікування і їх фінансово розтоптали.

Про це сказав футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

"Неможливо проїхати, неможливо припаркуватися. І знаєте, що найприкріше - тривалий час я відмовлявся від особистого транспорту, тому що намагався проявити якусь свідомість, навіщо кожному по машині, треба більше користуватися громадським транспортом. Треба бути як в Європі. Поки я не зрозумів, під час минулого карантину, що я дурень. Тому що коли всі на своїх особистих машинах каталися по парках, по якихось пам'ятках по Україні - я ходив пішки по Києву і розумів, що: або на таксі, або пішки. Тобто, я виявився абсолютно паралізований. Люди з низьким рівнем достатку - вони постраждали сильніше за все. Вони виявилися позбавлені мобільності", - сказав Олексій Толкачов.

За його словами, це дуже негативно впливає на психіку людей. Так, карантини не просто фінансово розтоптали людей з низьким рівнем достатку, а й убили їх психологічно.

Він зазначив, що багаті люди теж постраждали: якщо раніше вони відпочивали у Франції, то тепер купують елітні будинки в передмісті Києва. Так, були розкуплені всі дорогі будинки, що коштують понад мільйон доларів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Попит є - пропозиції немає. Багатії сидять, вони хочуть відпочивати в хороших комфортних умовах, а відпочивати ніде. У Францію не полетиш. А що бідним людям робити?.. Держава нам якраз необхідна для того, щоб підстрахувати малозабезпечених, вразливих людей, в тому, щоб створити для них додаткові умови для виживання. Додаткову якусь подушку безпеки. На жаль, ці бідні люди залишилися зовсім без подушки безпеки", - додав Толкачов.

За його словами, також бідним людям не вистачає грошей на лікування від COVID-19. Так, йому лікування пневмонії з антибіотиками обійшлося в 12 тисяч гривень, а у багатьох таких грошей немає. Через це люди купують дешеві антибіотики і їх важко рятувати.

Як повідомляв Знай.ua, Володимир Зеленський заявив, що Україна отримає 10 мільйонів доз вакцини Pfizer.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Донський заявив про введення локдауну через пандемію, що у нас немає іншого інструменту.