У Верховній Раді пройшло перше читання законопроєкту №5153 «Про введення «нульової» декларації для всіх, хто хоче узаконити зароблені в тіні активи». Цим законом влада хоче дістатися до заробітку простих українців замість того, щоб зупинити тіньові надприбутки хоча б на митниці, не кажучи вже про корупцію в інших сферах економіки. Про це розповів політолог Тарас Загородній у своєму блозі «Тарас Загородній говорить».

«Як завжди наші чиновники починають пропонувати начебто хороші речі, але які несуть потенційну загрозу в першу чергу середньому класу і економіці. Вони кажуть - давайте будемо проводити детінізацію економіки. Хочу сказати, що в Україні 50% економіки перебуває в тіні і це як раз дає нам ту економічну стійкість, яка у нас є. Держава просто не може туди зайти зі своїми брудними, загребущими «лапками»», - обурився політолог.

Загородній наголосив, що влада не хоче боротися з корупцією на митниці, через яку проходять мільярдні тіньові доходи, не хоче займатися «Нафтогазом», який викачує гроші з людей за рахунок завищених тарифів. Вони побачили, що є потік грошей заробітчан, які пересилають їх в нашу країну.

«Влада думає, а куди діваються ці гроші? Треба накласти свою «брудну лапу» і на них. І придумали - давайте ви задекларуйте всі свої речі, які у вас є, наприклад, квартиру. Якщо ви заробітчанин, який працював за кордоном, тому що держава не створила жодної інфраструктури в країні, і пересилаєте зароблені гроші сюди, щоб будувати будинки, створювати бізнес, то давайте декларуйте, доведіть що ви їх заробили і платіть з цих грошей ще 5% податок. Податківці вже давно мріяли про те, щоб почати «шмонати» середній клас і людей, які взагалі щось створюють в країні», - резюмував політолог.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Загороднього, що велика приватизація - досить хитрий закон.

Також раніше, Загородній прокоментував «ліві» рішення президента та гасло «Надра – народу!».