Економіст Олексій Кущ в своєму блозі «Чесний погляд на економіку» розповів про податкову амністію, яку планує провести нинішня влада, і пояснив, у чому вона буде полягати.

При цьому, він зазначив, що законопроект, який знаходиться в парламенті - це тільки вершина айсберга, і українці поки не бачать всіх ризиків і наслідків таких нововведень, навіть якщо уважно прочитали проекти підготовлених документів та аналітику до них.

«Тому що багато документів ще просто не запущені в роботу для практичної реалізації, вони просто знаходяться на стадії ідей. Але справа в тому що, сам цей пазл вже зібраний в головах чиновників, які запускають податкову амністію. Вони вже прекрасно розуміють, для чого це робиться і до яких наслідків це повинно привести», - заявив Кущ.

Він розповів, що поки з законопроектів, які вже підготовлені, можна побачити умови податкової амністії для капіталів, які були зароблені в попередні десятиліття. Умови для такої легалізації - це сплата спеціального податку, який розщепляється на три ставки.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Якщо ти легалізуєш свої капітали, і легалізовані кошти вкладаєш в ОВДП, які будуть з терміном обігу кілька років, то ти заплатиш 2,5% від суми, яку легалізуєш. Якщо ти легалізуєш активи фінансових коштів, майна, акції, інші цінні папери, які знаходяться в Україні, ти заплатиш 5%. Якщо ти легалізуєш майно, фінансові активи, які перебувають за кордоном, ти заплатиш 9%», - розповів Кущ.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Чаплига розповів про особливості держоблігацій.

Нагадаємо, Єфремов заявив, що через 20-30 років Китай буде лідируючою економікою світу.