Терапевт, фітотерапевт, письменник, медичний блогер Борис Скачко в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи є життя після коронавірусу і як від нього захиститися.

«Питання, як ми підготуємося до захворювання, як ми його пройдемо, як ми пройдемо постковідний синдром, який у 70% людей. І головне – щоб на нього протягом року, тому що він може тривати рік, не наклалося нове захворювання: буде це ковід, кір, грип або інше інфекційне захворювання. Важливо, як буде готовий організм до цих подій, до цих випробувань», - каже медик.

Що ж робити, щоб не захворіти коронавірусом? За словами Скачка, найголовніше – це носити маску.

«Те, що перевірено вже – маска працює, вона захищає від хворого оточуючих. Тому що його коронавіруси, інші віруси, інші збудники повітряно-крапельних інфекцій перебувають на внутрішній поверхні маски, і далі нікуди не летять найближчі 3 години. Далі потрібно маску змінити.

Для того, хто хоче не захворіти, теж краще носити маску. Вона скорочує соціальну дистанцію практично до декількох сантиметрів. Щоб не захворіти – маска обов'язково. Якщо поруч нікого немає – маску або опустили, або зняли», - розповів терапевт.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Також після приходу додому обов'язково помити руки. Скачко радить мити руки і перед прийомом їжі, щоб захиститися не тільки від коронавірусу, але і від інших небезпечних захворювань.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Амосова розповіла, коли потрібно щеплюватися від COVID-19.

Також Знай.uа повідомляв, що львівський лікар розповів про «трасформацію» коронавірусу.