Дмитро Олійник, Голова Ради Федерації роботодавців України, ділячись у програмі Тараса Загороднього «Знай наших» власним досвідом управління бізнесом, провалами та труднощами підприємницької діяльності, заявив і про те, що українським чиновникам має бути соромно, а найголовнішим елементом успіху управління є люди.

Передусім Олійник зазначає, що ж є найважливішим елементом успішного управління. Так, це команда, яка діє разом зі своїм керівником, яка зажди поруч із ним, яка вірить у те ж, що й він, яка працює для того ж, що й він, яка заряджає та заряджається енергією, а також дозволяє підняти планку. «Я завжди вважав, що ключове - це люди», - переконаний експерт.

Переходячи до питання труднощів та провалів у сфері управління, він принагідно згадує збори ФРУ з їхньою аналітичною складовою. Олійник робить висновок, що успіх – це привілей бізнесу, а провал - державної політики.

Він розповідає про причини чергової аварії на залізниці. Так, передусім це поганий стан колії та тривалість її експлуатації. Але Олійник нагадує, що 2017 року в Україну завезли російські вагони, вік яких на рейках вже сягав 45 років, тобто їхній стан був відповідним, їх просто списали, а в Україні закупили за цінами на металолом і вивели на залізницю.

«Ці 20 000 вагонів сьогодні ходять по українській залізниці і розбивають нашу колію», - обурюється експерт. Він перераховує, яка маса людей працювала над цією проблемою: 2 президенти, 3 прем’єри та віцепрем’єри, 18 робочих нарад, а також було 28 протокольних доручень. Але її досі так і не розв’язано. Цей провал, на думку Олійника, може викликати лише сором за безвідповідальність українських чиновників, які нехтують життям населення. Передусім потрібно розуміти, який це ризик для самих громадян, адже аварія може статися будь-коли та будь-де.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, Олійник розповів, як будували бізнес в 90-х роках.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Доній пояснив, чому українці не вміють будувати системи.