Філософія любові допомогла Україні нарешті здобути незалежність і об’єднати людей в націю, на відміну від філософії ненависті, яка завжди приводила українців до розбрату та знищення України як держави. Про це розповів Олесь Доній, журналіст, політик, громадський діяч в програмі «БДСМ» на Youtube.

Ведучій поставив питання Олександру Донію щодо базування його програми «25 сходинок до суспільного щастя» на філософії любові.

«У 1991 році Україна би програла референдум за незалежність, якби ми не базувались на філософії любові, а базувались на філософії ненависті. Коли я перший раз у 1986 році підняв питання, щоб в університеті Шевченка викладали українською мовою, я не був підтриманий ніким. Коли ми почали підіймати питання незалежності України, більшість українців були проти. Перший референдум по незалежності ми програли», - сказав журналіст.

Доній розповів, що цей референдум був 17 березня 1991 року, його оголосив Горбачев, він захотів оновлення Союзу. Різноманітні групи опору «Народний рух України», «Українська студентська спілка» агітували проти, і ми програли, нас дослухались тільки в чотирьох регіонах. В усіх інших регіонах перемогли комуністи з ідеєю єднання з Москвою.

«А ми пішли з філософією любові і запропонували інший варіант, кращий шлях, як ми вважали, де буде успіх у всіх нас спільний, буде щастя, більше можливостей і саме тому нам повірили. Навіть наші політичні опоненти і вороги були змушені змінити точку зору і агітувати потім за незалежну Україну. Якби ми йшли без філософії любові, не було б ніякої незалежної України», - наголосив політик.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Доній заявив, що зараз цього не розуміють і починають кричати, що треба було одразу не давати український паспорт всім, а тих, хто розмовляє російською, треба було оголосити не громадянами. Тоді би у нас була війна ще в 1991 році, яку б ми програли, тому що у нас було менше сил.

«Як історик стверджую, що ідеї незалежної України в 1918-1921 роках програли через низку факторів в ідейному змаганні. Ідеї Центральної Ради, тим більше Скоропадського, який знищив Українську Республіку і потім Директорію, програли більшовикам в соціальному і національному плані, тому більшість українців поступово перейшли до більшовиків», - резюмував політик.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв, що карантин змусив українців відмовитися від найважливішого: на чому економлять люди заради виживання.

Також раніше, Знай.ua писав, що Добкін назвав Велике будівництво генеральним прибиранням.