Українська підприємиця та експертка з міжнародного видавництва і журналістики Елліна Шнурко-Табакова в програмі Яніки Мерило «Суб'єктивно з Янікою Мерило» розповіла про особливості кібербезпеки і про співпрацю з естонськими кібервійськами.

«Я співпрацювала з естонськими кібервойсками, які відповідали в тому числі і за інформаційну безпеку і відвертали навесні фейки про пандемію. Було приємно бачити, що взаєморозуміння у нас є. З’явилося питання – вони ж кіберліга, чому вони займаються інформацією?», - зазначила Шнурко-Табакова.

За словами експертки, існує плутанина навколо поняття інформаційної безпеки. Інформаційна безпека – це безпека даних, які охороняються в IT-системах.

«А коли ми говоримо про інформаційний простір – це скоріше безпека від медіа-інформаційних психологічних впливах. Терміна ще немає, і дуже часто це заганяють під один дах», - підкреслила Шнурко-Табакова.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

За словами гостя програми, Рада Європи рекомендувала ЄС прийняти нову стратегію з кібербезпеки, яка акцентується на захисті бізнесів і людей.

«На жаль, Україна не має гармонізації з директивами ЄС. У нас опублікували нещодавно нову стратегію кібербезпеки і там не люди і не бізнес, там чомусь в першу чергу критична інфраструктура», - підкреслила експерт.

Нагадаємо, Знай.ua поширював заяву Криклія, що ми маємо рухатися у напрямку розділення Укрзалізниці і переходу до державно-приватного партнерства.

Раніше для Знай.ua Мусієнко розповів, які обіцянки Німеччина та Франція не виконала для України.