Український підприємиця та експертка з міжнародного видавництва і журналістики Елліна Шнурко-Табакова в програмі Яніки Меріло «Суб'єктивно з Янікою Меріло» розповіла про значення перемоги у війні з РФ і про реформу державно-просвітницької діяльності в Росії.

«Я вважаю, що найважливіше для України – це перемога у війні з Росією. Існування моїх близьких друзів, мого бізнесу і моєї країни, на жаль, залежать від цієї війни. І, безумовно, ми повинні виставити критерій: для одних це спільний кордон з Грузією, для інших – відновлення кордонів 2014 року. У будь-якому випадку війна визначальна», - зазначила Шнурко-Табакова.

На думку експертки, ця війна позначається на безлічі аспектах, таких як Північний потік, європейські відносини та союз із США.

«Тому я намагаюся розуміти все у російському суспільстві, намагаюся розуміти їх порядок денний. Я вважаю, що у нас це пройшло непоміченим, але черговий крок до «хунти» там дійсно зроблений, тому що там тепер ліцензування державно-просвітницької діяльності. Зрозуміло, що хотіли просвіту політичну, перш за все, взяти під контроль, але в підсумку там і фізика і математика потрапила», - сказала експертка.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На думку гостя програми, обов'язкове ліцензування державно-просвітницької діяльності в Росії це чергове перекриття кисню росіянам. Нагадаємо, що Держдума прийняла закон «Про освіту в Російській Федерації», який забороняє вести просвітницьку діяльність без певного дозволу, нібито щоб відгородити школярів і студентів від шкідливої ​​інформації.

Нагадаємо, для Знай.ua Говорун пояснив, чому Революція Гідності показала модель, до якої Україна має прагнути

Раніше Знай.ua публікував заяву Сушка, що держава любить отримувати допомогу.