Революція гідності стала тим моментом, коли відбулося становлення суспільства України.

Так у програмі «Конституційна кухня» заявив Кирило Говорун, архімандрит, доктор філософських наук, професор Стокгольмської школи теології.

Архімандрит дає позитивну оцінку Революції Гідності як поворотного моменту в житті українців, коли суспільство пережило своє ресурсне становлення, відчуло неабияку солідарність та консолідувалося. «Він справді показав нам певне одкровення: що ми повинні робити, чим ми повинні бути, щоб у нас все було добре», - говорить він про Майдан.

На думку Кирила Говоруна, Майдан – це певний взірець для України, її ідеальна модель як держави. Вийшовши на якісно новий рівень, українці побачать, що країна дуже на нього подібна. Але водночас перед суспільством постав новий виклик: потрібно створити відповідні механізми, які дозволять інституційно оформити енергію та настрої Революції гідності.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Геннадій Друзенко принагідно згадав новий термін, який запропонував професор Брюс Акерман, - «конституціоналізація революційної харизми», що звучить незвично і навіть провокативно. Мовляв, спалах солідарності, яким відзначився український Майдан, варто конституціоналізувати.

Нагадаємо, Чаплига заявив, що влада боїться власного народу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Дробович прокоментував заяву ВР щодо Революції гідності.