Зупинити проведення псевдореферендуму в тимчасово окупованому Криму в 2014 році було неможливо, оскільки всі підрозділи ЗСУ були блоковані.

Про це сказав політик Юлій Мамчур в ефірі програми “Політика навиворіт” з Дмитром Снєгирьовим.

За словами Юлія Мамчура, 8 березня 2014 року літак з Сергієм Аксьоновим і Володимиром Константиновим, які летіли із зустрічі в РФ в Крим проводити референдум, зупинити було вже неможливо.

“Ну, на 6 березня всі військові підрозділи українських Збройних сил (в Криму, - ред.) були вже блоковані. Тобто, час було втрачено. Для того, щоб виконати завдання по перехопленню цілі, або дати наказ на приземлення, примусити їх до приземлення, треба було підняти в повітря винищувачі. Літаки не змогли вилетіти з аеродромів, тому що навколо аеродромів вже фактично були розгорнуті системи ППО”, - сказав Мамчур.

Він зазначив, що підняття у повітря винищувачів було б самовбивством. При тому, що літак, скоріше за все, летів не через Україну.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

“Вплинути на ситуацію ми вже не могли, ми могли тільки тримати оборону на обмеженій території свого аеродрому. І тримати якомога довше державний прапор на флагштоку”, - додав політик.

Як повідомляв Знай.ua, Василець про дії влади щодо Криму: “І запустити туди піраній з крокодилами. Щоб Крим став не півостровом, а островом”.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Владислав Криклій пояснив, які переваги Україні у туристичній та авіаційній сфері дає відкрите небо.