В Україні не підвищили ціну на електроенергію, оскільки якщо це зробити - то борги будуть рости далі, як сніжний ком, і сума боргу стане безповоротною.

Про це сказав голова союзу користувачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24".

За словами Олега Попенка, в Україні не підвищили тарифи на електроенергію через борги, які утворилися у споживачів.

"Після того, як побачили обсяг боргів на перше лютого - вони зрозуміли, що якщо збільшиться вартість електроенергії - то борги будуть рости далі, як сніжний ком. І це електорально дуже сильно вдарить", - сказав Попенко.

Він зазначив, що опалення подається тільки в холодний період, а в міжопалювальний період люди можуть гасити заборгованості за використане тепло.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

"А платіжку по електроенергії людина платить щомісяця. І підняти вартість електроенергії першого квітня до 3,5 грн - це дуже серйозно вдарить по державі, по владі. Тому вони десь переглянули. Тому що розуміли, що з такими шляхами, з такими діями, вони до 1 червня дійдуть до 100 млрд грн (боргів, - ред.). А це безповоротна сума. 81 млрд заборгованості за житлово-комунальні послуги - це безповоротна сума. Це піке, з якого літак вже не виходить", - підкреслив Олег Попенко.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова відзначила, що найбільше люди переплачують за опалення і послуги, яких просто їм не надають.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що жінка отримала величезні рахунки за комуналку через свого кота.