Петро Олексійович Порошенко – це талановитий політик, чи підприємець, який вміє отримувати надприбутки? Яка риса його характеру виявилась сильнішою та як йому вдається завжди триматися на плаву. Про це розповів Сергій Гайдай, український політтехнолог, фахівець із маркетингу та реклами в програмі Євгена Рибчинського, українського поета, політика та журналіста «Ще не вмерла» на Youtube.

«Мені здається, що Петро Олексійович не встиг на пів кроку. На той час, коли він зрозумів, що надприбутки дає не комерційна діяльність, яку він на той час уже вів, а дає влада. І він вирішив піти у владу. Мені здавалося, що в ньому живе дві людини. З одного боку, комерсант – людина, яка хоче отримувати надприбутки, і це нормально. А з іншого боку, я розумів, що це може бути дуже талановитий політик, тому що в нього є риторика, в ньому є харизма, він боєць», - розповів політтехнолог.

Гайдай наголосив, що бути бійцем – це сильна сторона, але саме це і підвело Порошенка у 2019 році, коли він покинув сцену, прийшов на виклик Зеленського і програв. Здавалося, що всередині Порошенка йде боротьба між підприємцем і політиком. Мені вважалось, що я можу допомогти саме політику, і в якийсь час політик в ньому переможе і йому стане не цікава діяльність підприємця.

Ведучий Євген Рибчинський поставив питання Сергію Гайдаю про те, яким чином за бортом історії залишились такі талановиті політики, як Луценко, Яценюк, Литвин і багато інших, а Петро Олексійович досі на плаву.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Тому що він людина, яка любить битися, який дуже пасіонарний саме в цій своїй пристрасті володіти активами, і в нього є тільки дві вади, які серйозні і ніколи не будуть робити його переможцем. Хоча тактично він був переможцем, а стратегічно він програв все. Він людина ненаситна, як мені здається, до активів, грошей, влади, слави, визнання», - сказав маркетолог.

Гайдай нагадав та резюмував, що в активах Петра Олексійовича нараховується близько 120 підприємств, які знаходяться в абсолютно різних галузях. Порошенко прийшов на пів кроку до «столу», де основні олігархи вже все розібрали, і йому не дісталися основні активи. І саме влада давала йому можливість заставити працювати цих олігархів на себе.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв, що Кернес заговорив з Добкіним з "того світу" перед виборами.

Також раніше Знай.ua писав про те, чим обернеться для України колапсування економіки та втрата зовнішніх ринків.