У програмі «Що далі» на каналі «Знай24» Валентин Землянський, експерт з питань енергетики, заявив, що величезною проблемою України є колапсування економіки, а також додав, що зовнішній ринок обрізаний, а відтак можливостей для подальшого розвитку він не бачить.

Гість програми відразу розставляє головні акценти: колапсування економіки – проблема глобального рівня, хай там які патріотичні настрої би не плекало суспільство. Такий стан справ призводить до численних втрат та обрізання зовнішніх ринків.

«В першу чергу - втрата російського ринку, з якого годувалися наші олігархи», - зазначає Землянський. Вихід на нього був справді важливим. Аби не бути голослівним, експерт наводить дані, що Україна втратила 14 мільярдів доларів на експортуванні своєї продукції в Російську Федерацію та взагалі на простір СНД. Зокрема, Росія шукає іншого постачальника зерна.

На питання, чи Україну прийме європейський ринок, Землянський відповідає негативно, мовляв, її не чекають.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

З іншого боку, спостерігається непогане партнерство з Китаєм. Експерт згадує «Мотор Січ», «Хуавей», навіть очікуване втручання України в конфлікт у Південному морі. «Китай наш перший торговий партнер», - підсумовує Землянський, але й додає про певну напругу у цих відносинах через їхню співпрацю з АР Крим, окупованою станом на сьогодні.

Нагадаємо, Андрусів розповів, навіщо малий і середній бізнес йде в політику.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Некрасов пояснив принцип роботи механізмів інфляції країн СНД.