Дмитро Некрасов, російський політик-опозиціонер, бізнесмен та економіст, розповів, які механізми інфляції зараз актуальні у країнах СНГ, у програмі «Романенко. Бесіди».

Експерт пояснює наслідки друкування грошей: це зростання вартості картин, нерухомості та інших товарів класу преміум. З іншого боку, у решті світу переважна більшість людей не відчуває такої інфляції.

Некрасов пояснює, як раніше працював механізм інфляції: на той товар, відтворення якого первинно не було затратним, раптово починався попит, а тоді вже задовільнити його банально не встигали. Отже, так зростала його вартість. Тим не менш, експерт відзначає значні зміни у сучасному світі, зокрема щодо виробництва, воно, мовляв, стало гнучким. «До того ж, у нас зараз велика частка товарів, які безкоштовно скопійовані», - додає він.

Звертає увагу Некрасов і на привілеї, які дає Інтернет та доставки: це все полегшує. «У нашому споживанні частка подібних речей, які робляться один раз, а кожна наступна копія у виробництві безкоштовна, стала більше», - пояснює експерт.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Якщо послуги не просто стають дешевшими, а й узагалі безкоштовними, тоді за жодного попиту ціни не зростуть. А відтак про інфляцію говорити не доводиться, вважає він. На думку Некрасова, сучасні інтернет-товари, серед яких можна назвати фільми та різноманітні онлайн-послуги, буквально «окуповують» інфляцію.

Нагадаємо, Некрасов заявив, що економічна криза може звалити путінський режим.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що експерт пояснив принцип роботи споживчих алгоритмів.