Дмитро Некрасов, російський політик-опозиціонер, бізнесмен та економіст, розповів, які споживчі алгоритми та принципи існують і як вони працюють, у програмі «Романенко. Бесіди».

Для пояснення цих принципів та алгоритмів Некрасов наводить приклад із кількістю машин у різних країнах.

Якщо в Україні та Туреччині далеко не кожна сім’я має власний транспортний засіб, то в США на 1 тисячу громадян приходиться 800 автівок. Хоч він і додає що сьогодні в Україні помітно зросла кількість автомобілів серед населення. Тим не менш, можна зробити наступний висновок: коли у незабезпеченій державі машину купує представник верхнього середнього класу, то її не купує аналогічний представник з нижнього середнього класу. Автомобіль вимагає значних ресурсів на збірку та забезпечення. «Якщо ж ми “вскручуємо” ціну на квартиру з видом на “Сентрал-парк”, то реальні ресурси при цьому не витрачаються, а просто росте ціна», - пояснює експерт.

Некрасов вважає, що приріст прибутків – це привілея верхівки суспільства, отже, як споживачі цей відсоток забезпечений усім. «Якщо вони нарощують споживчі витрати, то далі вони можуть нарощувати тільки в “пір'я”», - стверджує він і додає, що мається на увазі відвідування лише певних, так сказати улюблених закладів зі сфери обслуговування.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Нагадаємо, Макаренко пояснив, чому в Україні дірка в бюджеті.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Фурса вважає, що податкова має стати сервісом.