У програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» економіст і фінансист Сергій Фурса розповів про наслідки оподаткування виведеного капіталу для великого бізнесу: у такому разі неминуче виникнуть внутрішні офшори.

Гість програми розповідає, що зараз весь світ намагається побороти тотальне створення офшорів. В Україні же виникають пропозиції, що спрямовані на протилежне. У разі оподаткування виведеного капіталу для великого бізнесу виникне багато внутрішніх офшорів, пояснює Фурса, а тому його позиція щодо цього чітка та визначена – він проти.

«Український великий бізнес розуміє, що він не може більше йти від виплати податків в Україні, ховаючи їх десь там на Багамах, вирішив зробити внутрішній офшор в Україні», - каже економіст. А відтак це хитра стратегія з боку олігархату: завезення капіталу назад у країну і переховування його вже всередині неї.

На думку експерта, підвищення податків та тиску в цьому плані зайве. Замість цього в Україні варто зайнятися адмініструванням, хоч із цим завжди справи йшли не так легко. «Податкова повинна стати сервісом», - підсумовує він.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, Фурса розповів, яка головна вимога від МВФ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Романенко пояснив, чому Україні не варто закуповувати воєнні судна в США.