Співпраці між Україною і Міжнародним валютним фондом заважає відсутність реформи судової системи.

Про це сказав економіст і фінансист Сергій Фурса в програмі “Суб’єктивно з Янікою Мерило”.

"Отже, пройшли очищення Антикорупційним судом. Антикорупційний суд так створили і він користується довірою, він там почав вже садити народ. І всі наші товариші, вони бояться Антикорупційного суду. А глобально судову систему не дають реформувати, відстоюючи ось той самий корупційний суверенітет. І це проблема, саме тому не приходять інвестори. І саме це заважає нам зараз повернутися до співпраці з МВФ. Тому що в МВФ тепер теж головний рядок - це судова реформа", - сказав Сергій Фурса.

Він зазначив, що раніше робили інші реформи, але прийшли до того, що будь-яку іншу реформу можна відкотити через нереформований суд.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Проблема, що ми не можемо виключити все наше життя і запхати його в маленькі сегменти. Ми повинні реформувати ось це саме право, для того, щоб усім стало комфортно. Це системне рішення. Тому, які б не були точкові місцеві рішення - вони будуть працювати як інвестняня - для точкового якогось проектика. Може, будуть працювати, може - не будуть. Але системно це нічого не змінить", - додав економіст.

Як повідомляв Знай.ua, Ігор Палиця пропонує ввести "червоні лінії" для МВФ.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що не отримавши чергового траншу МВФ, влада почала вирішувати питання з Ситником.