Теми війни на Донбасі та рівня українського війська торкнулися у програмі «Романенко. Бесіди» її ведучий Юрій Романенко та гість Юрій Бутусов – журналіст і головний редактор сайту «Цензор.НЕТ».

Журналіст зазначає, що фінал війни – це перемога або поразка, про золоту середину в такій ситуації не йдеться. «Не може бути, щоб усі потиснули руки й розійшлись – хтось має визнати поразку, а хтось має перемогти», - вважає Бутусов. Водночас війна передбачає доктрину, якої в України немає.

Юрій Романенко принагідно нагадує про Форум безпеки, який відбувся минулого тижня з ініціативи Арсенія Яценюка. Тоді ж подали звернення до США на тему міжнародних відносин з Україною та з пропозицією проєкту Військово-морських сил. Хай там що, але експерт не вважає купівлю американських корветів та фрегатів доцільною з огляду на їхню дороговизну.

Окрім того, ведучий зазначає, що в нашій державі система керівництва армії залишає бажати кращого. Потрібно тверезо оцінювати наявність ресурсів та їхні сили, а відтак вирішувати, що з цього можна побудувати. На зараз, вважає Романенко, українська армія - це та ж радянська у ще гіршому стані.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Бутусов у цьому питанні також однозначний: будь-яке досягнення передбачає чітко поставлені цілі. «Якщо у держави ціль заглянути в очі Путіну та поспілкуватися з Дмитром Козаком, який фактично є його помічником, то армії не буде», - стверджує він.

Нагадаємо, Бутусов заявив, що війна з Росією стала для України академією.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що правозахисник пояснив, хто має обіймати посаду омбудсмена і якою повинна бути його робота.