Олександр Кудінов, правозахисник і рятівник полонених в зоні ООС, заявив у програмі Гаррі Табаха «On target», що Україна переживає кризу у сфері захисту прав людини.

Гість програми розповів, які кризові явища існують у сфері захисту прав людини в державі. Передусім це відсутність комітету, який би мав займатися збором інформації та розшуком зниклих безвісти громадян України. На думку Кудінова, його створення стримується штучно, адже досі банально не призначили його керівництво.

«В Україні нічого не робиться на офіційному рівні для того, щоб виправити ситуацію», - підсумовує правозахисник.

Він торкається питання посади омбудсмена: людина, яка на неї призначена, може буквально розбудити президента посеред ночі, якщо цього вимагатимуть її обов’язки. «На посаду омбудсмена можна призначити “абикого”, як у нас це і роблять, але тільки не людину, яка би захищала права людей», - коментує Кудінов ситуацію в країні. Тому він робить висновок, що наш омбудсмен ще жодного разу не користався такою унікальною можливістю і нікого не будив через вбивства та катування громадян.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

З іншого боку, Україна має професіоналів, які могли би грамотно вести переговори, водночас Кудінов зазначає, що не всі з них стали ними з власної волі, декого змусили й обставини.

Нагадаємо, Кудінов розповів про позиційну війну на Донбасі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Москва набила руку на веденні інформаційної війни в радянські часи.