Підвалини нинішнього російсько-українського збройного конфлікту були закладені ще у Радянському Союзі. Таку думку в ефірі програми «Політика навиворіт» висловив колишній Надзвичайний і повноважний посол України в Боснії та Герцоговині Олександр Левченко.

В розмові з ведучим – політичним аналітиком, співголовою ГІ «Права справа» Дмитром Снєгирьовим він сказав:

«Це ідеологія «великої Росії», російського великодержавного шовінізму. Приниження інших народів і звеличення росіян. Москва набила руку на веденні інформаційної війни в радянські часи. Весь світ був проти СРСР, той один фехтував з усім світом, і досить успішно. Це вдавалося за рахунок нахабного інформаційного перекручування, фальсифікацій. Все це зараз застосовується пропагандою Москви. Причому Росія пішла набагато більше у фальсифікаціях, ніж СРСР».

Політик застерігає: агресивну інформаційну політику Росія застосовує й сьогодні.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Вона невидима, як радіація, хоче наш національний український державний організм зруйнувати, щоб він захворів і вмер у важких муках. Ставиться під сумнів існування української держави, відбувається приниження української нації, української мови, українських звичаїв. Це невидимим фронтом іде через інформаційний простір України», - констатує Левченко.

Він бачить необхідність у контр-інформаційній роботі, бо йдеться про майбутнє України як незалежної держави.

Нагадаємо, Левченко вважає, що результати кримського референдуму сфальсифіковані.

Раніше Знай.uа повідомляв: Це абхазький сценарій, - Левченко про анексію Криму.

Нагадаємо, Снєгирьов про ситуацію навколо мирного урегулювання на Донбасі: про який якісний прорив ідеться?