У програмі «Романенко.Беседи» російський політик-опозиціонер, бізнесмен і економіст Дмитро Некрасов розповів, коли у російській економіці почнуться коливання і за якими показниками це зрозуміти.

«Пандемія торкнулася економіки не в кращу сторону. Але при цьому зрозуміло, що більш розвинені сучасні економіки сильніше постраждали, ніж більш «архаїчні» економіки з меншою часткою сфери послуг, до яких відносяться російська і українська економіки. Говорячи про державні фінанси, які, по суті, є запасом міцності – якщо думати, що економічна криза може звалити путінський режим, це може статися, тільки якщо повністю розбалансувалася інфляція і немає грошей оплачувати критичний імпорт або якщо немає грошей платити поліцейським. Тільки два таких ризики можуть похитнути режим економічно», - зазначив Некрасов

На думку Некрасова, щоб зрозуміти, скільки часу залишилося до подібних «коливань» путінського режиму, найкращим показником є ​​міжнародні резерви Центрального банку РФ.

«Це здасться дивним, але за 2020 рік міжнародні резерви знову виросли, тобто зовнішній борг РФ знову знизився. Загальна інвестиційна позиція РФ, яка в основному в руках держави, по суті, весь час зростала. Був перший період, коли резерви падали, але одночасно ще швидше гасився борг, потім залишки боргу почали гаситися повільніше, але резерви стали рости швидше», - підкреслив Некрасов.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua поширював інформацію про те, що Харебін заявив, що турборежим в Раді змінився турборежимом з підняття рейтингу.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Левченко розповів про негативні зміни в житті кримчан після анексії.